• Imobiliare Campulung - Vanzari, inchirieri case Arges

Campulung Muscel - prezentare

Casa Stefanescu, Muzeul etnografic Campulung.jpg

Campulung Muscel este un oras din judetul Arges, regiunea Muntenia. Este situat in depresiunea Campulung, pe Raul Targului la o altitudine de 590 m deasupra nivelului marii, pe o suprafata de 11,7 km² si are o populatie de circa 40.000 locuitori. Are in subordine administrativa localitatea Valea Rumanestilor si Marcus.

Orasul Campulung Muscel este asezat intr-un cadru natural aparte caracterizat printr-un relief variat: munti, dealuri, podisuri montane. Diversitatea unitatilor de relief este datorata in special structurii geologice complexe.

Cunoscut drept prima resedinta domneasca din Tara Romaneasca, aici isi are originea primul document cunoscut in limba romana, Scrisoarea lui Neacsu. Prima mentiune documentara dateaza din 1300 (alte surse mentioneaza anul 1292), Campulungul fiind cel mai vechi oras din Tara Romaneasca.

In Campulung exista un bulevard ce s-a numit multa vreme Bulevardul "Pardon". Aceasta pentru ca era asa mare aglomeratie, că desele ciocniri intre trecatori duceau inevitabil la scuzele exprimate la tot pasul prin expresia "Pardon!". Si parcul central “Mersi” ce sunt relevate in schitele lui Tudor Musatescu, si filmul “Titaniv Vals” cu palarieri Mageanu si Stanescu. 


Campulung Muscel a primit un rating de 4.8 / 5 de la clientii Direct Booking (2 opinii in perioada 30.06.2018 - 13.01.2019). Vezi impresii turisti despre Campulung Muscel, Muntenia

Istoria lucului este legata de intemeierea Tarii Romanesti de catre Radu Negru Voda, care a fost Voievodul Fagarasului pana in anul 1290 (1292) - 1314, a “Descalecat si Intemeiat Tara Romaneasca”, asemeni lui Bogdan Voda, Voievodul Maramuresului care a fost “Descalecatorul si Intemeietorul Moldovei”!

Trebuie sa amintum faptul ca locuirea acestui spatiu este datata din vremuri stravechi amintindu-ne acest lucru de existent Manastirilor Cetatuia, Namaiesti si Corbii de Piatra, asezate pe vechi vetre ale unor temple Dace, precum si existent Castrului roman Jidava (Jidova) si noile descoperiri ale Termelor din Leresti Voinesti.

http://www.ziaruldinmuscel.ro/termele-romane-o-descoperire-importanta-pentru-muscel/

Campulung Muscel a fost pentru o scurta perioada, in sec. 14, prima capitala a principatului Tarii Romanesti. Peisajul care inconjoara acest centru urban si satele din orbita sa este unul de deosebita frumusete naturala, intr-o vale din cadrul dealurilor inalte ale Subcarpatilor, dominate de piscurile alpine ale Carpatilor Meridionali –predominand in prim plan Iezar –Papusa si Leaota iar in secundar Piatra Craiului si cretele Fagarasilor. Orasul este localizat pe vechiul drum de negot dintre Valahia si orasele sasesti ale Transilvaniei, parte din artera comerciala care in Evul Mediu lega Europa Centrala de pietele din Constantinopol si mai tarziu ale Imperiului Otoman. Bogata traditie culturala a comunitatilor locale si asezarea favorabila din punct de vedere al dezvoltarii economice au produs o frumoasa arhitectura istorica care poate fi din abundenta vazuta in cea a caselor taranesti, bine pastrate. Si a unor vechi vile aristocratice sau in cladirile emblematice care gazuiesc sedii ale autoritatilor locale sau stabilimente industriale. Stilurile arhitecturale sunt diverese, cuprinzand de la etnograficul local, balcanic otoman pana la stilul de cabana alpina de sec. 19, Art Nouveau, neoromanesc, Art Deco sau chiar International Modernist. In incercarea de a comunica macar o mica parte din aceasta uimitoare mostenire arhitecturala, patrimoniul orasului, marcat atat de perioada pasoptista dar mai ales perioada interbelica. Scolile arhitecturale a lui Ioan Mincu si Dimitrie Ionescu Berechet, lasand-us amprenta treceri lor pe aceste meleguri concretizate de fime constructoare italiene sau cehe precum Mezzaroba,  Pavoni sau fratii De Nicolo, Numulitul (piatra) deAlbesti lucrata cu maiestrie o gasesti din abundenta pe fatadele cladirilor.

Daca intentionati sa cumparati o proprietate de epoca ”casa stil” sau sa incepeti un proiect de renovare, ne-am bucura sa putem sa va oferim servicile noastre. Recomand sa analizati din portofoliul agentiei urmatoarele oferte ID-533, 620, 780, 781, 782, 783, 813, 809, 819, 2603, 3208, 3919, 4337, 4339, 4688, 4911, 5512, 5649, 6457, 6638, 6946, 6973, 7010, 7520, 7596, 7735, 7777, 7925. Va uram studiu placut.